Veelgestelde vragen

Wilt u meer weten over onze cryo behandeling met de CoolipoTwin?

Klik op een vraag of neem contact op met een cryospecialist bij u in de buurt.

Hoe werkt jullie cryo behandeling?

Onze cryo behandeling maakt gebruik van een geavanceerd koelsysteem dat de vetcellen elimineert. Tijdens de behandeling koelen vier speciale pads de vetcellen precies daar waar u de vetrol het liefst ziet verdwijnen. De elektrostimulatie zorgt ervoor dat de koelte dieper en breder de huid in gaan. Met deze non-invasieve technologie zijn geen naalden, geen incisies en geen noodzaak voor verdoving of pijnbestrijding nodig. Het is een geleidelijk proces waarbij de vetcellen beetje bij beetje verdwijnen. De vetcellen worden door het lichaam op een natuurlijke wijze afgevoerd. Hierdoor vermindert na 2 tot 4 maanden ook  de vetlaag geleidelijk.

Is de cryo behandeling een nieuwe manier om gewicht te verliezen?

Onze methode is ontwikkeld om de contouren van uw lichaam te verbeteren. De behandeling is niet geschikt voor gewichtsverlies of om bijvoorbeeld obesitas te behandelen. De cryo behandeling is bedoeld voor behandeling van plaatselijke vetrolletjes die niet weggaan met een dieet, sport of extra beweging.

Is het een veilige behandeling?

Ja, de CoolipoTwin heeft een Medisch Klasse II markering. Deze markering ontvangt een behandelmethode alleen wanneer de behandeling veilig is bevonden

Is deze methode hetzelfde als liposuctie?

Nee, liposuctie is een methode om veel vet ineens te verwijderen door middel van het wegzuigen van vet via kleine incisies. De cryo behandeling is bedoeld om kleine plaatselijke vetophopingen te verwijderen, zonder de risico’s en lange herstelperiode van operatieve behandelingen als liposuctie of een buikwandcorrectie.

Hoe lang duurt de behandeling?

Het behandelen van één zone – bijvoorbeeld een buikje en ‘love handles’ neemt één uur in beslag.

Doet de behandeling pijn?

De cryo behandeling is geheel pijnloos*, de behandeling is zelfs zeer ontspannend. Normale activiteiten kunnen direct na de behandeling hervat worden, de behandeling heeft geen nadelige gevolgen*.

*de resultaten bieden geen garanties en kunnen per persoon verschillen

Wat gebeurt er met de vetcellen?

Door de koeling zullen de vetcellen uiteenvallen in stukjes, zogenaamde fragmenten. Deze zullen door het lichaam op natuurlijke wijze worden afgevoerd.

Hoe weet ik of deze behandeling iets voor mij is?

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek bij een Cryospecialist wordt bekeken of u in aanmerking komt voor deze methode.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Om het gewenste resultaat te behalen zijn gemiddeld drie behandelingen nodig. Dit hangt natuurlijk af van de dikte van de vetlaag en uw levensstijl.

Wat zijn de kosten van deze 3 behandelingen?

Een kuur bestaat uit drie cryo behandelingen per zone. De adviesprijs hiervoor is €659,- . Tijdens een behandeling kunnen vier pads in één keer worden geplaatst. Dit betekent dat bijvoorbeeld een buikje en ‘love handles’ gelijktijdig kunnen worden aangepakt in slechts één behandeling!

Werkt het echt?

Ja, onze cryo behandeling maakt de belofte van de definitieve verwijdering van vetcellen zonder operatie en herstelperiode waar. Er is al na 1 behandeling een omvangverlies mogelijk tot wel 8cm*. Het hanteren van een gezond voedingspatroon is noodzakelijk.

*de resultaten bieden geen garanties en kunnen per persoon verschillen

Wanneer zie ik resultaat?

De vetvermindering in de behandelde zones is al zes weken na de eerste behandeling meetbaar.

Zijn de resultaten blijvend?

De verwijdering van de vetcellen is definitief. Voor een goed langetermijnresultaat is het wel belangrijk om op gewicht te blijven en mag het vetpercentage niet toenemen. Het hanteren van een ongezond voedingspatroon en/of stoppen met voldoende beweging kunnen de nog aanwezige vetcellen vullen waardoor vetophopingen kunnen ontstaan.

Staat uw vraag er niet bij?

Aarzel niet en neem telefonisch contact met een van de Cryospecialisten op deze site om uw vraag te beantwoorden of een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.