Hoe werkt onze cryo behandeling met de CoolipoTwin

Onze cryo behandeling werkt op basis van gecontroleerde koeling en elektroforese.

Concreet ziet onze cryo behandeling er als volgt uit. Vier speciale pads koelen het vetweefsel in het te behandelen gebied. Gedurende één uur koelen zij dit gebied tot 4 ⁰C. Uit onderzoek is gebleken dat vetcellen niet bestand zijn tegen temperaturen onder de 9 ⁰C; het vet gaat dan kristalliseren. Elektroforese zorgt ervoor dat de koeling dieper en breder in de huid doordringt waardoor meer vetcellen afsterven. Andere cellen en omringende weefsels zoals zenuwen, bloedvaten en pigment zijn niet gevoelig voor de lage temperaturen en dat maakt de behandeling dus volkomen veilig.

Bij dit geleidelijke proces verdwijnen de vetcellen beetje bij beetje en worden ze door het lichaam op natuurlijke wijze opgeruimd door de witte bloedlichaampjes. Dit gebeurt binnen 15 tot 30 dagen na de behandeling en het vet is dan voorgoed uit het lichaam verdwenen. De cryo behandeling is dus een volledig natuurlijk proces. Ongeveer 60 dagen na de laatste behandeling is het volledige resultaat zichtbaar.

ThermoCryolipide
2de toepassing die mogelijk is met de CoolipoTwin is ThermoCryolipide: Warmte en kou in combinatie met elektroforese.
Het is gebleken dat 39,5°C en 4°C (het gaat dus niet om bevriezing) de temperaturen zijn die optimaal effect geven. Drie maal achter elkaar vijf minuten verwarmen en vijftien minuten afkoelen (totaal: één uur) tot de genoemde temperaturen een reducerend effect heeft op de onderhuidse vetlaag, het gewicht, de Body Mass Index en op de dikte van huidplooien.
De plaatselijke toepassing van kou en warmte heeft effect op het adipeus weefsel. Adipeus weefsel is vetrijk weefsel en blijkt gevoeliger te zijn voor kou dan omliggend weefsel. De theorie is dat warmte het metabolisme van de vetcel intensiveert (versnelt) waarna het afkoelen zorgt dat er diepere schade wordt toegebracht. Zo wordt een dubbele impact gerealiseerd. De vetcel wordt als het ware ziek gemaakt en zo tot uiteenvallen aangezet. Dezelfde persoon mag maximaal twee uur achter elkaar worden behandeld, waarvan maximaal één uur op dezelfde zone. De methode is geschikt voor het hele lichaam; een vetlaag van twee centimeter op de te behandelen zone is een minimaal vereiste.

Bekijk de cryospecialist video

De vetlaag

Lichaamsvet is opgebouwd uit meerdere lagen. De onderste laag zit dicht op de spieren en kan worden verminderd door de juiste voeding en voldoende bewegen. De laag daarboven ligt net onder de huid en is een hardnekkige vetlaag die niet of nauwelijks is doorbloed en daardoor moeilijker aan is te pakken middels sport en gezonde voeding. Maar we willen er natuurlijk wel graag van af! De cryo behandeling rekent af met deze hardnekkige vetlaag door gecontroleerde koeling.